E-ticaret sitenizi öne çıkarın

Alışveriş oranlarını ve alışkanlıkları günümüzde e-ticaret siteleri büyük oranda değiştirdi. Artık mağaza vitrinlerinde beğenip aldığımız ürünleri günümüzde dijital vitrinlerden beğenip alıyoruz. Ancak zaman ilerledikçe şartlarda değişmeye başladı. Yapılan incelemelerde sosyal medyayı etkin kullanan e-ticaret siteleri rakiplerinden bir adım öne çıkıyor.

e ticaret ve sosyal medya


Peki bu rekabette yer alabilmek için neler yapmak gerekiyor?
Sosyal medyanızı güncel tutun ve takipçilerinizle yakından ilgilenin. Size yazılan mesajlara hızlı cevaplar vermeye çalışın. Paylaşımlarınızı belli zamanlarda istikrarlı olarak yapın. Sosyal medya denince aklınıza sadece popüler facebook,instagram,twetter gibi popüler mecralar gelmesin işi ticari düşünün örneğin linkedin ağıda popüler bir ağdır kullanılmıyor gibi gözüksede her birimizin bir linkedin hesabı bulunmaktadır. Reddit son zamanlarda popülerliğini giderek arttırmakta ve thumblr blog yazarlarıda çoğalmaktadır.
Bu ve benzer bir çok sosyal ağ size müşteri kazandıracaktır. Ancak sosyal ağlarda tutunmanın ve öne çıkmanın en önemli yollarından bir taneside düzenli paylaşım yapmaktır. E-ticaret sitenizdeki ürünleri sosyal medya ağlarınızda düzenli olarak paylaşmanız gerekmektedir. Her sosyal ağın farklı kullanıcı kitleleri bulunmaktadır ve her sosyal medya ağının yoğun olduğu saatler farklıdır.
Sizde sosyal medya ağlarınızda ürünlerinizi öne çıkarabilmek için bu saatleri kollamalısınız. Tabii her sosyal medya ağına göre saat takibi yapıp her birinde ayrı ayrı paylaşım yapmak çok kolay olmayacaktır. Bu nedenlede sosyal medya yönetimi için uzman şirketlerle çalışmanız yada gelişmiş sosyal medya yönetim aracı kullanmanız gerekecektir.

Daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Yorumlar