Opencart Nedir?

 

Opencart Nedir

Opencart E Ticaret Sitesi Yazılımı Nedir?
OpenCart, çevrimiçi satıcılar için ücretsiz açık kaynaklı e-ticaret platformudur. OpenCart, başarılı bir çevrimiçi mağaza oluşturmak için profesyonel ve güvenilir bir altyapı sağlamaktadır. Opencart e-ticaret alt yapısı dünya genelinde beşyüzbinden fazla işletme tarafından tercih edimektedir.

Opencart E Ticaret Sitesi Yazılımı Nedir?

Kullanıcı dostu bir arayüz ve yönetim arayanlar için harika bir seçenektir. OpenCart, mağazanızın özelleştirilmesi konusunda size kolaylık sağlayan çok sayıda özelliğe sahiptir. OpenCart’ın araçlarıyla, çevrimiçi mağazanızın tam potansiyeline ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Ödeme ağ geçitleri ve gönderim yöntemleri

Dünyanın en tanınmış ödeme ağ geçitleri ve sizin için entegre edilmiş gönderim yöntemleri.

OpenCart, bir çevrimiçi alışveriş yönetim sistemidir. PHP tabanlı olarak MySQL veritabanı HTML bileşenlerini kullanmaktadır. Farklı diller ve para birimleri için destek sağlanmaktadır. GNU Genel Kamu Lisansı altında ücretsiz olarak mevcuttur. Mayıs 2016 itibarıyla 500.000 web sitesi OpenCart kullanmaktadır.

Kolay kurulumunun yanı sıra geniş tema ve eklenti desteği dolayısıyla en çok kullanılan e-ticaret altyapılarından birisidir. Basit bir hosting hesabı üzerinde dahi çalıştırabileceğiniz hafif bir yapıda kodlanmıştır.

GNU Genel Kamu Lisansı (GNU GPL ya da GPL) yaygın kullanılan bir özgür yazılım lisansı. İlk sürümü 1989 yılında Richard Stallman tarafından GNU Tasarısı için kaleme alınmıştır. Üçüncü ve son sürüm ise Richard Stallman’ın yöneticisi olduğu Özgür Yazılım Vakfı (FSF), Eben Moglen ve Yazılım Özgürlüğü Hukuk Merkezi tarafından kaleme alındı ve özgür yazılım topluluklarının çeşitli itiraz ve katkılarıyla son hâlini aldı.

Bu lisansın güncel sürümü (GPL s3), Özgür Yazılım Vakfı tarafından 29 Haziran 2007’de yayınlandı. GNU Kısıtlı Genel Kamu Lisansı yani LGPL ise GPL’in daha çok yazılım kütüphanelerine yönelik olarak düzenlenmiş sürümüdür.

Telif feragatlı (copyleft) lisansların en güçlü ve en yaygın örneği olan GNU GPL, günümüzde birçok yazılım bileşeninde kullanılmaktadır.

Opencart E Ticaret Sitesi Yazılımı Güvenlimidir?

Açık kaynaklı olması sizi endileşendirmesin. Opencart alt yapısı gayet güvenlidir. Gerekli güncellemeleri aksatmadan yapmaktadır. Ayrıca eticaret sitenizin güvenliği sadece alt yapıya bağlı değildir. E Ticaret siteniz için kullanacağınız sunucu çok daha önemlidir. Güvenli güncel bir sunucuda gereği kurallara uyarak kullandığınız sürece herhangi bir sorun yaşmazsınız. Şunu unutmayalımki hiçbir yazılım %100 güvenlikten bahsedemez.

Opencart E Ticaret Sitesi Yazılımı için hazırlanmış eticaret paketlerine buradan ulaşabilirsiniz. Opencart hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçiniz.

Yorumlar