Zengin Sonuçlar Nedir?

 

Zengin sonuçlar nedir?  Siteniz Zengin Sonuçlarda Çıkıyormu? Opencart ile zengin sonuçlarda nasıl çıkılır?.

Zengin Sonuçlar Nedir?

Google rich snippets türkçe anlamı zengin sonuçlar demektir.

Bir anahtar kelimeyi aradığınızda çıkan sonuçların içerisinde ilk sırada bazen ortalarda ve fazla içerikli çıkan sonuçlardır.

Örneğin, opencart kargo ayarları şeklinde bir arama yaptığınızda aşağıdaki resmdeki gibi bir sonuç çıkar.

Zengin Sonuçlar

Zengin Sonuçlar

Resimdeki arama sonucunda çıkan görünüme (Google rich snippets) türkçe adı ile zengin sonuçlar denir.

Siteniz Zengin Sonuçlarda Çıkıyormu?

Sitenizin zengin sonuçlarda çıktığını nasıl anlarız. Örneğin 300 sayfanız var hangisi zengin sonuçlarda yer alıyor. Veya hangisi almıyor bunun için öncelikle siteniz zengin sonuçları destekliyormu kontrol etmelisiniz. Google zengin sonuçlar test aracı ile zengin sonuçları kontrol ediniz. Arama kutucuğuna site adresinizi yazın ardından url’yi test et butonuna tıklayın.

zengin sonuçlar testi

zengin sonuçlar testi

Test sonuçları sitenizin zengin sonuçlar için uygun olup olmadığı hakkında bilgi verecektir.

Google zengin sonuçlar testinde çıkan sayfalarınız varsa hangileri olduğunu size listeleyecektir. Test sonucunda hiçbir sayfanız yoksa zengin sonuçlara uygun bir sayfanızın olmadığı yada zengin sonuçlar için kodlama yapınızın uygun olmadığı anlamına gelir.

Opencart Zengin Sonuçlarda Nasıl Çıkar

Zengin sonuçlar genel olarak tüm web siteleri için aynı kurallar geçerlidir ancak biz burada size opencart  sitenizle zengin sonuçlarda nasıl çıkabileceğinizi anlatacağız.

Opencart hafif ve google için en uygun e-ticaret alt yapılarındandır. Bu nedenle teknik seo anlamında zaten avantajlısınız. Ancak bu yeterlimi? tabiiki yeterli değil. Çünkü sitenizin seosu çok iyide olsa zengin sonuçlar için yapılması gereken işlemler bulunmakta. Bunu kolaylaştırmak için opencart google rich snippets modülünü kullanmanız bazı teknik konuları kolayca aşmanızı sağlayacaktır. Veya alternatif olarak rich snippets modülü yerine komple seo modülü kullanıyorsanız zengin sonuçlar özelliğini kullanabilirsiniz.

Zengin Sonuçlar Modülü Kullanmak Yeterlimi?

Komple seo veya rich snippets modülü kullanmak tabiiki yeterli değil. Sayfa yapınızın ve içeriklerinizin uygun olması gerekir. Modüller teknik anlamda sayfanızı uygun hale getirecektir.

Komple Seo Zengin Sonuçlar

Komple Seo Zengin Sonuçlar

Ancak içeriklerinizinde zengin sonuçlarda çıkmak için uygun olması gerekir.

Zengin sonuçlar zengin içerik anlamınada gelir. Örneğin,  bir blog makalesi oluşturdunuz. Bu makale zengin ve seo kurallarına uygun bir makale olmadır. Örneğin, opencart nedir? anlatımı. Buradaki anlatım zengin sonuçlarda çıkmaya aday bir anlatımdır. Veya zengin sonuçlarda çıkan bir sayfamız opencart sabit kargo ayarları sayfamızı inceleyip zengin sonuçlarda nasıl çıktığını inceleyebilirsiniz.

Ürünler Zengin Sonuçlarda Çıkmıyormu?

Tabiiki zengin içerikli ürünleriniz veya ürün listeleriniz içerikleri uygunsa zengin sonuç olarak çıkar.

Zengin Sonuçlar hakkında daha fazla bilgi için iletişime geçiniz.

Yorumlar